Autonieuws
Technologische ontwikkeling verbetert bandenproductie

Technologische ontwikkeling verbetert bandenproductie

Elke dag komen er nieuwe technologieën bij, de ene al innovatiever dan de andere in vele opzichten. Dit maakt de productie van betere, preciezere, veiligere en milieuvriendelijke banden mogelijk.

Daarom zijn er al nieuwe modellen op de markt gebracht, met technologie die het voertuig in vele opzichten ten goede komt.

Banden zijn FSC gecertificeerd

Er is goed nieuws voor het publiek dat Pirelli autobanden wil kopen, want de bandenfabrikant heeft een certificering ontvangen van de Forest Stewardship Council. De vereniging erkent dat het Pirelli-bedrijf aan de vereiste milieunormen voldoet.

De Forest Stewardship Council heeft aangekondigd dat Pirelli banden de biodiversiteit van de plaats van herkomst van de plantage beschermt en garandeert door de productie van alle noodzakelijke natuurlijke grondstoffen tot aan de productiefase.

Volgens het bedrijf is dit het begin van de reis naar de toekomst. Dit alles met het doel een industriële productie na te streven die meer economische en milieuvoordelen biedt.

Nieuwe speciale banden voor elektrische auto’s

Het is van groot belang nieuwe creaties te ontwikkelen die zijn aangepast aan de wensen van het publiek en de behoeften van het voertuig. Michelin heeft daarom besloten een bandenmodel te lanceren dat uitsluitend bestemd is voor elektrische sportvoertuigen.

Hij heeft bepaalde kenmerken, zoals een laag rolgeluid, hoge stabiliteit en rij precisie, zelfs bij hoge snelheden. Hij heeft ook een algemene 15% meer stijfheid in de bochten en last but not least een neutrale C02-uitstoot balans, waardoor het een milieuvriendelijke band is.

De nieuwe band zou in april van dit jaar worden gelanceerd en voor het publiek beschikbaar zijn. Hij is gelanceerd in een reeks van 16 maten, variërend van 19″ tot 22″ velgen. 

Banden Recycling wordt gebruikt om cement te maken

Aan de Rice-universiteit hebben wetenschappers gezocht naar de meest haalbare manier om het afval dat zij elke dag produceren op de een of andere manier te kunnen hergebruiken. Daarom hebben zij zich toegelegd op het vinden van een manier om het afval om te zetten in autobanden, waardoor de milieubelastende componenten die bij recycling ontstaan, worden verminderd.

Bovendien proberen zij niet hier niet alleen afvalbanden te maken, maar denken de wetenschappers er ook over het gerecycleerde materiaal om te zetten in grafeen en toe te voegen aan betonmengsels om de snelheid ervan te verlagen.

Het doel is minder beton te gebruiken bij de bouw van gebouwen, diverse constructies en wegen. Voor zover bekend is beton het meest geproduceerde materiaal ter wereld, maar ook de meest vervuilende, aangezien de productie ervan alleen al 9% bijdraagt tot de wereldwijde vervuiling.

De enorme inspanning die wetenschappers zich inzetten is bewonderenswaardig. We moeten beginnen te zoeken naar milieuvriendelijke alternatieven die niet alleen de uitstoot van verontreinigende stoffen verminderen, maar er ook voor zorgen dat het afgedankte afval op een nuttige manier kan worden gebruikt en het milieu niet verder aantast.