Edelstenen
De betekenis van een rode edelsteen

De betekenis van een rode edelsteen

Als er iets opvalt is het wel een rode edelsteen. Deze kleur wordt veel geassocieerd met intense gevoelens zoals passie, liefde, boosheid en gevaar. De rode edelsteen is altijd een item geweest dat mensen hebben willen hebben. Vandaag de dag, maar ook vroeger. Zelfs zo erg dat ze er om vochten. Tegenwoordig wordt de rode edelsteen geassocieerd met liefde, romantiek en symboliseert een goede gezondheid.

Rode edelstenen staan in het hindoeïsme maar ook bij yoga gelinkt met de Muladhara. Dit is de eerste chakra en bevat spirituele en emotionele componenten. Deze chakra bevindt zich onder het staartbeen. Deze chakra legt de verbinding tussen de mens en aarde.

Andere betekenissen

Echter heeft de kleur rood niet overal dezelfde betekenis. Een voorbeeld hiervan vind je in China waarbij rood staat voor geluk. Als je je ooit op de chinese aandelenbeurs zou het goed kunnen zijn dat je veel aandelen in het rood zal tegenkomen. Dit betekent niet dat de aandelen minder waard zijn geworden! Maar dat het meer is geworden. Waar bij ons groen een goed teken is, is het daar rood. Een ander voorbeeld kan je vinden in Afrika. In een deel van Afrika staat rood voor gezond. Mensen die ziek zijn worden vaak rood geschilderd zodat ze beter worden. Dit geldt echter niet voor heel Afrika, in sommige plekken staat rood namelijk voor rouwen. Kortom, de rode edelsteen heeft vele betekenissen en zijn niet overal hetzelfde, maar er zijn genoeg redenen om er een te willen!