Tuin
Cipres

Cipres

In Nederland heb je veel opties om als haag te gebruiken voor je eigen tuin. Zo functioneert een haag als de perfecte afscheiding van je tuin, waar je natuurlijk ook een schutting voor kunt kiezen. Alleen door een haag zoals de Cipres te gebruiken, brengt dit meer sfeer in je tuin.

Het is de natuurlijke uitstraling die een haag aan je tuin kan geven wat de mensen vooral erg goed doet. Zo heb je genoeg groen om tegenaan te kijken en een van de meest populaire hagen is toch wel de Cipres. Het is samen met de beuk en Thuja de meest gekocht haagplanten.

Waarom zou je voor de Cipres kiezen?

Er zijn vele redenen te noemen waarom je voor een Cipres zou moeten kiezen, maar er zijn een aantal redenen die vooral in het oog springen bij mensen. De stevigheid van deze bijzondere haagplant wordt gezien als een belangrijk voordeel.

Wat veel mensen niet weten is dat hierdoor deze haagplant goed bestand is tegen ziekten en plagen. Sommige haagplanten kunnen namelijk afsterven als ze ziek worden en dat is natuurlijk erg jammer. Maar de kans dat dit bij een Cipres haagplant gebeurt is erg klein.

Maar een Cipres brengt je voornamelijk veel privacy net als alle andere haagplanten. Het is een mooie haag, maar de reden waarom mensen haagplanten plaatsen doen ze dit natuurlijk om hun eigen privacy te herbergen. Het is een haagplant die dichtgroeit en waar je moeilijk doorheen kunt kijken. De Cipres groeien ook nog eens erg hoog, waardoor je moeilijk over de haag heen kunt kijken.