Online
Wat is replatforming en wat kan het betekenen voor mijn webshop?

Wat is replatforming en wat kan het betekenen voor mijn webshop?

Met replatforming kun je jouw bestaande webshop op een nieuwe platform-omgeving zetten. Maar wat betekent dit nou voor jouw online winkel, welke voordelen biedt het en kan het jou helpen om je verkoop te verhogen? In deze artikel gaan we hier dieper op in!

Wat is replatforming?

Replatforming is het proces van het overzetten van een bestaande website of webshop naar een nieuwe technische omgeving. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer je huidige website of webshop niet meer voldoet aan de eisen die je stelt, of wanneer je overstapt naar een andere webhost. Replatforming kan ook noodzakelijk zijn als je wilt migreren naar een nieuw CMS of e-commerce platform.

Waarom zou ik mijn webshop replatformen?

Er zijn veel goede redenen om je webshop te replatformen. Misschien heb je een oude webshop die niet meer voldoet aan de eisen van de moderne tijd, of misschien wil je gewoon graag overstappen naar een nieuwere en verbeterde versie. Wat de reden ook is, replatforming kan je webshop helpen groeien en floreren.

Als je gaat replatformen, dan heb je de kans om heel wat dingen te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het design van je webshop. Een nieuwe layout kan ervoor zorgen dat je shop er frisser uitziet en makkelijker te navigeren is. Ook kan je met replatforming bepaalde technische problemen oplossen die je in het verleden wellicht hebt gehad.

Bovendien biedt replatforming ook de kans om bepaalde functies toe te voegen die misschien niet mogelijk waren op je vorige platform. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan een betere zoekfunctie, of een makkelijkere betaalmethode. Ook kun je meer aan SEO doen, waardoor je webshop beter gevonden kan worden door zoekmachines.

Kortom, replatforming biedt verschillende voordelen die je webshop ten goede kunnen komen.

Hoe gaat het replatforming proces in z’n werk?

De replatforming is het proces van het overzetten van een bestaande website of webshop naar een nieuwe technische omgeving. Dit kan nodig zijn voor verschillende redenen, zoals wanneer je een nieuwere versie van het CMS (Content Management System) wilt gebruiken of wanneer je overstapt naar een andere hostingprovider. Replatforming kan ook vereist zijn als je de functionaliteit of het uiterlijk van je website of webshop wilt verbeteren.

Hoe kies ik het replatforming bedrijf dat bij mij past?

Als je besluit om te replatformen, is het belangrijk om een bedrijf te kiezen dat bij je past. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden, zoals de grootte van je bedrijf, je budget en je technische vereisten.

Grootte van het bedrijf: Als je een klein of middelgroot bedrijf bent, is het belangrijk dat het replatformingbedrijf flexibel is en snel kan schakelen. Je wilt niet vastzitten aan een groot, traag en ingewikkeld project. Budget: Het is belangrijk om te weten hoeveel je budget is voordat je een replatformingbedrijf kiest. Sommige bedrijven zijn duurder dan andere, dus als je op zoek bent naar een goedkope optie, moet je er rekening mee houden dat soms you get what you pay for.Technische vereisten: Als je technisch minder begaafd bent of weinig tijd hebt om ervoor te zorgen

Conclusie

In de afgelopen jaren is replatforming steeds vaker besproken binnen de e-commerce industrie. Het kan een ingrijpende beslissing zijn om je webshop te replatformen, maar het kan ook veel voordelen opleveren. In dit blogartikel gaan we in op wat replatforming is en wat het kan betekenen voor jouw webshop.

Replatforming houdt in dat je je huidige webshop vervangt door een nieuwe versie. Dit kan noodzakelijk zijn als je webshop niet meer voldoet aan de eisen die je stelt of als de ondersteuning van je huidige platform wordt stopgezet. Replatforming kan ook een interessante optie zijn als je wilt upgraden naar een meer geavanceerd platform dat beter aansluit bij de groei van je bedrijf.